Degustacja Szampanów w Pałacu Mała Wieś
21 listopada o godzinie 19:00 zapraszamy do wytwornej Sali Warszawskiej znajdującej się w XVIII w. Pałacu, gdzie odbędzie się wyjątkowa degustacja dla prawdziwych koneserów.
Na powitanie Goście skosztują wina musującego, produkowanego metodą tradycyjną w Pałacu Mała Wieś, a następnie odkryją bogactwo aromatów i smaków 6 prestiżowych szampanów od najbardziej cenionych domów, takich jak Krug, Ruinart, Taittinger, a także wyselekcjonowanych, starszych roczników – 2000, 2008 i 2014.
Wyjątkowym doznaniom w kieliszku towarzyszyć będzie starannie dobrane menu degustacyjne:
ostryga Gillardeau z klasycznym mignonette,
mini bliny z kawiorem Antonius, crème fraîche i szczypiorkiem,
tatar z tuńczyka bluefin z awokado, olejem sezamowym i kawiorem z yuzu,
foie gras torchon z konfiturą z fig i brioche,
mini tartaletka z kozim serem, figą i miodem lawendowym,
ceviche z przegrzebków z mango i kolendrą.
To niezwykły wieczór celebracji smaku i elegancji, w którym historia Pałacu Mała Wieś spotyka się z luksusem szampańskich bąbelków!
Sala Warszawska – Pałac Mała Wieś
21 listopada 2025, godz. 19:00